• [30.04.2015.]
  Ученици Економске школе из Бањалуке били су, дана 28.04.2015. године, у едукативној посјети Агенцији, у оквиру тзв. Дана отворених врата. Ученицима је кроз интерактивну презентацију објашњен дјелокруг рада и надлежности Агенције, те шта је осигурање, због чега је потребно и које врсте осигурања постоје. • [25.09.2014.]
  Дана, 18. септембра 2014. године, у просторијама Агенције за банкарство Републике Српске, одржана је додјела награда поводом резултата Конкурса за избор најбољих радова из области финансија за 2013. годину, а које додјељује Комитет за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске (у даљем тексту: Комитет).
  На конкурс је пријављено укупно девет радова из области: осигурања, банкарства и тржишта хартија од вриједности. С обзиром на скроман број достављених радова, те због минималне бодовне разлике (цијенећи одабране критеријуме), одлучено је да се свих девет достављених радова награде као другорангирани и то по областима које су биле предмет истраживања.
  Комитет ће и у наредном периоду, као континуирану активност, спроводити финансијско описмењавање младих/студената, кроз већ успостављене облике едукације.
  Очекује се да ће одзив младих/студената бити већи, те да ће се на тај начин допринијети подизању нивоа знања из области финансијског тржишта и надзора у финансијском сектору. • [20.05.2014.]
  Студенати Слобомир П Универзитета били су, дана 14.05.2014. године, у едукативној посјети Агенцији у оквиру тзв. Дана отворених врата. Студентима је кроз интерактивну презентацију објашњен дјелокруг рада и надлежности Агенције, с нагласком на поступке надзора и лиценцирања овлаштених учесника на тржишту осигурања. • [05.05.2014.]
  Три групе студената Правног факултета Универзитета у Бањалуци биле су у едукативној посјети Агенцији у оквиру тзв. Дана отворених врата.
  Студентима је кроз интерактивну презентацију објашњен дјелокруг рада и надлежности Агенције, с нагласком на поступке надзора и лиценцирања овлаштених учесника на тржишту осигурања.