Почетна | Контакт Ћирилица | Latinica | English

АГЕНЦИЈА ЗА ОСИГУРАЊЕ
РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

АКТУЕЛНО

31. мај 2019.
Листе кандидата који су положили стручни испит за заступнике и посреднике у осигурању, у редовном испитном року, дана 25.05.2019. године, објављене су у дијелу: «Стручни испити» – «Испитни рокови и резултати испита»

22. мај 2019.
Л И С Т А кандидата који испуњавају услове за полагање стручног испита за заступнике и посреднике у осигурању који ће се одржати у редовном испитном року дана 25.05.2019. године

07. мај 2019.
Полазећи од Стратешког оквира припреме за прелазак на регулаторни оквир заснован на Солвентности II, Агенција за осигурање Републике Српске је извршила анализу утицаја одредби члана 4. директиве 2009/138/EC (Directive on taking-up and pursuit of the business of Insurance and Reinsurance - Солвентност II) на друштва за осигурање са сједиштем у Републици Српској. Из резултата извршене анализе произилази да би, у актуелним условима, сва друштва за осигурање имала обавезу да послују у складу са захтјевима Солвентности II, и то због чињенице да тзв. мала друштва за осигурање (која имају мањи износ обрачунате премије и обрачунатих техничких резерви) обављају послове у врстама осигурања од одговорности.

09. април 2019.
Одлука о организацији професионалне едукације кандидата за полагање стручног испита за обављање послова заступања и посредовања у осигурању
П О З И В за полагање стручног испита за обављање послова заступања и посредовања у осигурању
Образац пријаве за полагање стручног испита    
ОКВИРНИ ПЛАН РАДА

26. март 2019.
Удружење актуара Републике Српске у сарадњи се Агенцијом за осигурање Републике Српске и Међународним удружењем актуара организује специјалистички семинар на тему:
„ Asset-Liability Management for Insurance Companies in a Solvency i Environment”.
- Позив на семинар
- Образац пријаве

10. децембар 2018.
Листе кандидата који су положили стручни испит за заступнике и посреднике у осигурању, у ванредном испитном року дана 08.12.2018. године, објављене су у дијелу: «Стручни испити» – «Испитни рокови и резултати испита»

06. децембар 2018.
Л И С Т А кандидата који испуњавају услове за полагање стручног испита за заступнике и посреднике у осигурању који ће се одржати у ванредном испитном року дана 08.12.2018. године

22. новембар 2018.
Агенција за осигурање Републике Српске заједно са Центром за унапређење тржишта осигурања и финансијских услуга – ЦОФУС, дана 06.12.2018. године, организује 7. годишњу конференцију о осигурању на тему:
“Loss adjuster у функцији подршке сектору штета и Осигурање у дигитално доба”
- Позив на конференцију
- Пријавница за учешће на конференцији

08. новембар 2018.
Одлука о организацији професионалне едукације кандидата за полагање стручног испита за обављање послова заступања и посредовања у осигурању
П О З И В за полагање стручног испита за обављање послова заступања и посредовања у осигурању - ВАНРЕДНИ РОК
Образац пријаве за полагање стручног испита    

07. новембар 2018.
Агенција за осигурање Републике Српске организује едукацију из области осигурања на тему:
“Унапређење извјештавања учесника на тржишту осигурања у функцији превентивног дјеловања супервизора”.
Едукација ће се одржати 16.11.2018. године, у Привредној комори Републике Српске - велика сала, у Бањој Луци, са почетком у 11 часова.
- Позив на пријаву
- Образац пријаве

02. новембар 2018.
Стратешки оквир припреме за прелазак на регулаторни оквир заснован на Солвентности II

 
Агенција за осигурање Републике Српске 2007-2017. Сва права задржана.